Céginfó Hipp International Kapcsolat Impresszum

 

Tudta-e?

Ismertetők

Körtelé

Körtelé

Napérlelte gyümölcsökből készült ízletes folyadékpótló C-vitaminnal,  amely ömagában vagy HiPP Bébivízzel  hígítva is fogyasztható. A hozzátáplálás megkezdése után több folyadékra van szüksége a babának. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, fogyasztása az egész család számára ajánlott!

Omega-3

A prebiotikumról és a probiotikumról

Kapcsolat

Kapcsolat

E-mail: info@hipp.hu

Hipp bébiételek Omega-3 zsírsavakkal

A telítetlen zsírsavak táplálkozás-élettani előnyeiről sok helyen találunk említést a szakirodalomban.

Köztudott, hogy ezeket a molekulákat nem képes az emberi szervezet önmaga előállítani, bizonyos táplálékokkal juthatnak a szervezetünkbe. Kedvező élettani hatásukat elsősorban a szív és keringési rendszerre valamint az agyi-idegrendszeri fejlődésre gyakorolják.

A zsírok glicerin, zsírsavakkal alkotott észterei. Szerepük az emberi szervezetben igen fontos és sokrétű. 

   - A zsírok hőszigetelő hatásuk révén elősegítik az állandó hőmérséklet fenntartását
   - A szerveknek fizikai védelmet is nyújtanak. 
   - Az A-, D-, E-, K-vitaminok zsírban oldódóak, tehát kizárólag zsírokkal együtt kerülnek a szervezetbe 
   - A táplálékban lévő zsírok a forrásai az esszenciális zsírsavaknak, melyek szerepet játszanak az energiaháztartásban valamint a idegi, agyi fejlődésben és megfelelő működésben


Aszerint, hogy a glicerin milyen zsírsavakkal kerül kötésbe megkülönböztetünk telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat.

A telített zsírsavak főleg az energiaraktározásban játszanak szerepet, túlzott bevitelük kedvezőtlenül befolyásolja az étrendet és szervezetünk működését.

A telítetlen zsírsavak legalább egy kettős kötést tartalmaznak és táplálkozás-élettani szempontból lényeges szerepük van. A kettős kötések száma szerint ismerünk egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, ez utóbbiak korunk orvosi-, táplálkozástudományi kutatásainak tükrében óriási jelentőségre tett szert, az idegrendszer, az agy, illetve a keringés zavartalan működésében és egészséges fejlődésében van szerepük. 

Az omega-3 illetve omega-6 zsírsav bevitel valamint azok egymáshoz viszonyított aránya fontos tényező egy egészséges étrendben. Lényeges tehát, hogy ebben a két zsírsavban gazdag táplálékokat (tengeri halak, len, dió, mogyoró, repce) fogyasszunk napi, heti rendszerességgel.

A babák egészséges és kiegyensúlyozott fejlődéséhez nagy szükség van a telítettlen és ezen belül az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékokra.

A repceolaj gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban továbbá azok egymáshoz viszonyított aránya közelebb van a szakemberek által publikált ideálishoz. 
 

 

Alfa-linolénsav (omega-3)

Linolsav (omega-6)

Hozzávetőleges egymáshoz viszonyított arány

Repceolaj

9,2g/100 ml

19,7g/100 ml

2:1

Kukoricacsíra-olaj

0,9g/100 ml

52,3g/100 ml

58:1

Napraforgóolaj

0,5g/100 ml

62,6g/100 ml

65:1

Ajánlás

5:1