Miért fontos a repceolajból származó omega-3?
A repceolaj ideális a babák táplálásában többek között a magas omega-3 tartalma miatt.
Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak az agy és az idegrendszer fejlődéséhez. Az első két életévben az agy nagymértékben fejlődik, ezért fontos az omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételek rendszeres fogyasztása.
Az omega-3 zsírsavak egyik legjobb növényi forrása a repceolaj. A repceolaj omega-3 zsírsavakban gazdag, tízszer annyit tartalmaz, mint például az olívaolaj. A kedvező zsírsavösszetétele miatt a repceolajban található omega-3 zsírsavakat a szervezet jól tudja hasznosítani. A repceolaj egyik előnye, hogy nem változtatja meg az ételek ízét.
A HiPP főzelékek túlnyomó többsége és a HiPP menük biorepceolaj hozzáadásával készülnek. (A hozzátáplálást védőnője tanácsa alapján kezdje meg. Amennyiben van elegendő anyatej, 6 hónapos korig a kizárólagos szoptatás ajánlott.)