Tanácsok a bébiétel helyes előkészítéséhez

Üveges bébiételek és tálcás menük előkészítése

Vegyen ki annyit, amennyit a baba valószínűleg elfogyaszt és melegítse fel ezt az adagot vízforralóban vagy mikrohullámúsütőben. Ha vízforralóban melegít, ügyeljen arra, hogy a víz ne legyen 70 °C-nál melegebb, mert ezen a hőmérsékleten a címke leoldódhat és az üveg kieshet a kezéből.

* Az időtartam a készüléktől függően változhat.

  • Melegítés után alaposan keverje meg az üveg vagy a tálca tartalmát egy műanyag kanállal és ellenőrizze a hőmérsékletet.
  • Az újramelegített maradékot ne használja fel újra.
  • A nem felmelegített maradékokat lezárva a hűtőszekrényben tárolhatja, de 1-2 napon belül fogyassza el (lásd a címkén).
  • Figyelem: 70 °C feletti hőmérsékleten a címke leoldódhat és az üveg kicsúszhat a kezéből.

Ügyeljen a biztonságra

A HiPP termékeket a gyártóüzem elhagyása előtt ellenőrizzük, hogy megfelelően lezárásra kerültek-e. Ez biztosítja, hogy csak megfelelően lezárt termékeket hagyják el a gyártási területet. Annak érdekében, hogy a csecsemőnek mindig kifogástalan ételt kínáljunk, vásárláskor és közvetlenül az első felbontás előtt ellenőrizni kell, hogy a csomagolás sértetlen maradt-e.

Az üvegeknél segít a „fedeles teszt”: a fedél közepét befelé kell nyomni és nem szabad, hogy nyomás hatására engedjen. Biztonsági okokból nem szabad felfordított fedelű üveget használni. A bébiétel első felnyitásakor pukkanó hangot kell hallani.

A tálcás menük esetében segít a „nyomópróba”: tartsa a tálcát a fóliával lefelé és enyhén nyomja össze annak falát - ha a termék kifolyik, ne használja fel a tartalmát.