A HiPP tápszerek különlegességei
Egyedülálló kombináció: csökkentett fehérjetartalom, pre- és probiotikumok, valamint BIO minőség
- BIO minőség minden anyatej-helyettesítő tápszerben.1 A HiPP az egyetlen tápszer gyártó, amely több mint 20 éves tapasztalatra támaszkodhat a bio tápszer gyártásában. A HiPP biominőségre a törvényben előírtaknál jóval szigorúbb kritériumok vonatkoznak.
- Kizárólag laktóz: A HiPP anyatej-helyettesítő tápszerekben az egyetlen cukor a laktóz – akárcsak az anyatejben. Más gyártók glükózt és maltodextrint adnak hozzá további szénhidrátként.
- LCP-k: Minden HiPP anyatej-helyettesítő tápszer értékes, hosszú láncú, többszörösen telített zsírsavakat tartalmaz, melyek alapvetően hozzájárulnak az agy, az idegrendszer és a látás megfelelő fejlődéséhez.
- Pre- és probiotikumok: A prebiotikus oligoszachardiák és a probiotikus tejsavkultúrák az anyatej természetes összetevői. A HiPP tápszerek a természetes L. fermentum hereditum® probiotikumot tartalmaz, amely az anyatejben is megtalálható. A HiPP által használt prebiotikumok a laktózból nyert galakto-oligoszacharidok (GOS), amelyek az anyatej oligoszacharidjainak természetes összetevői.
Megjegyzés: Az országspecifikus jogszabályoktól és ajánlásoktól függően a HiPP COMBIOTIK® termékek vagy prebiotikumokat és probiotikumokat vagy önmagában prebiotikumokat tartalmaznak.
- Csökkentett fehérjetartalom jobb fehérjeminőséggel: A kevesebb több. A HiPP COMBIOTIK® az első csecsemőtápszer csökkentett fehérjetartalommal. A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a csecsemők magas fehérjebevitele növeli az elhízás kockázatát későbbi életük során. Ezért javasolják a szakértők a szoptatás népszerűsítését és az első anyatej-helyettesítő tápszerek fehérjetartalmának csökkentését. Olvasson tovább ide kattintva
- Géntechnológia mellőzésével: a HiPP bio bébiételek nem tartalmaznak géntechnológiával módosított élelmiszert, összetevőt vagy takarmányt.
1 Kivétel: HA tápszerek BIO minőségben történő előállítása jelenleg technológiai okokból nem lehetséges.
Anyatej – az aranystandard
- Összetétele tökéletesen igazodik a csecsemők igényeihez1
- Biztosítja az egészséges fejlődéshez szükséges összes fontos tápanyagot
- A lehető legjobb védelmet nyújtja a csecsemőknek:
- fokozza a szervezet védekezőképességét
- véd a gyomor-bélrendszeri fertőzések ellen
- későbbi életszakaszban csökkenti a megbetegedésének kockázatát, pl. elhízás és allergia
Az anyatej sokféle építőelemet tartalmaz, amelyek a lehető legjobb módon segítik elő a csecsemő egészséges fejlődését.
Források:
1 Prell C, Koletzko B. Dtsch Arztebl lnt 2016; 113(25): 435–444.
2 Koletzko B et al AJCN 2020; 111: 10–16.
3 Martin R et al. J Pediatr 2003; 143(6): 754–758.
4 Martin R et al. J Hum Lact 2005; 21(1): 8–17.
5 Gueimonde M et al. Neonatol 2007; 92(1): 64–66.
6 Heikkilä MP, Saris PE. J Appl Microbiol 2003; 95(3): 471–478.
7 Kunz C et al. Annu Rev Nutr. 2000; 20: 699–722.
8 Gibson CR, Roberfroid MB. J Nutr 1995; 125(6): 1401–1412.
Mi a különbség a különböző prebiotikumok között?
A HiPP által választott prebiotikumok a laktózból nyert galakto-oligoszacharidok (GOS). A GOS-t laktózból (galaktózból) nyerik, mely az anyatej oligoszacharidjainak természetes összetevője.
A GOS előnyei:
- A laktobacillusok1-3 által dominált bifidogén bélflóra kialakulásának elősegítése
- Jó tolerálhatóság
- A szoptatott csecsemőkéhez hasonló, puhább széklet1-4
- A ph-érték csökkentése a belekben
- Biztonságos (az FDA által úgynevezett GRAS állapot)5
A HiPP visszautasítja a frukto-oligoszacharidok (FOS) használatát, mivel a FOS-t növényekből nyerik (például cikória vagy hagyma) és így nem hasonlítanak az anyatejhez. Az anyatej nem tartalmaz növényi összetevőket!
A FOS bélgátra gyakorolt negatív hatásai figyelhetőek meg. Amikor FOS-t állatokkal etetnek, mind a bélgát permeabilitása, mind a salmonella enteritis transzlokációja megnövekedett, amelyek a bélrendszeri gát működési zavarára és a bélnyálkahártya irritációjára utal. Ezek a patkányokon végzett megfigyelések kevésbé voltak hangsúlyosak a felnőtt férfiakon végzett tesztekhez képest, de továbbra is felvetik azt a kérdést, hogy kell-e egyáltalán alkalmazni a FOS-t egy olyan sérülékeny csoportnál, mint a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki teljesen6.
Források
1 Ben XM et al. Chinese Medical Journal 2004; 117(6): 927–931.
2 Fanaro S et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2009; 48: 82–88.
3 Sierra C et al. Eur J Nutr 2015; 54(1): 89–99.
4 Ashley C et al. Nutr Journal 2012; 11: 38.
5 FDA. 2008; GRAS Notices GRN No. 236.
6 Ten Bruggencate et al. J Nutr. 2006 Jan;136(1):70-4.